יו”ר i2i, החברה שהקימה ומנהלת אקו-סיסטם טכנולוגי, התומך ומקשר בין בעלי עניין בתחום החדשנות בטייוואן ומנהלת תכניות חדשנות טייוואניות בישראל
יצרנית השבבים המובילה בעולם TSMC שוברת שיא במספר בקשות לרישום פטנטים שהגישה ברבעון הראשון של 2021, עם עלייה של 426% במספר הבקשות, לעומת הרבעון הראשון בשנה שעברה. כך עפ”י דוח שפרסמה החטיבה לקניין רוחני TIPO של משרד הכלכלה בטיייוואן. בקרב החברות הזרות שהגישו בקשות לרישום פטנטים בטייוואן, קוואלקום מובילה את הרשימה ומציגה עלייה של 46% אחריה מדורגת במספר הבקשות לרישום סמסונג אלקטרוניקה שמציגה גידול של 200% ביחס למספר הבקשות באותה התקופה אשתקד. התעשיות המובילות בקרב החברות הזרות הן הבריאות, מחקר וטכנולוגיה. סה”כ התקבלו ברבעון הראשון מעל 17 אלף בקשות לרישום פטנטים ומעל 22 אלף בקשות לרישום סימן מסחרי, המהווים גידול של 3% ו- 10% בהתאמה בהשוואה לרבעון הראשון של השנה הקודמת.
“בעשור האחרון אנחנו רואים יותר תאגידים זרים שפועלים בטייוואן ומקימים מרכזי מחקר ופיתוח, מרכזי עסקים ומגישים יותר בקשות לפטנטים וסימנים מסחריים במדינה. בשנתיים האחרונות אנחנו פועלים לקידום שיתופי פעולה בין האקוסיסטם בטייוואן לזה בישראל ולקדם כניסה של חברות טכנולוגיה ישראליות לפעילות בטייוואן. במסגרת תכנית וכן תוכנית אנחנו מלווים את החברות בכל היבטי הפעילות בטייוואן, בכלל זה בנושא הקניין הרוחני”, אמר ד”ר גארי גונג, יו”ר i2i, החברה שהקימה ומנהלת אקו-סיסטם טכנולוגי, התומך ומקשר בין בעלי עניין בתחום החדשנות בטייוואן ומנהלת תכניות חדשנות טייוואניות בישראל.
וויליאם צ’אינג הנציג המשפטי הראשי של Locke Lord LLP “טייוואן חברה בארגון הסחר הבינלאומי, פועלת בשווקים הגלובליים ומקדמת באופן משמעותי את תחום ההגנה והאכיפה של הקניין הרוחני במדינה, בהתאם להתפתחויות העולמיות. בשנת 2007 טייוואן הוסרה מדוח 301 האמריקאי ונמחקה משל רשימת המדינות שאינן מגינות על הקניין הרוחני ומאז לא חזרה לרשימה זו. בנוסף, החל מ-1 ביולי 2008 ממשלת טייוואן מפעילת מערכת משפט להגנה על קניין רוחני והיא מרחיבה ומחזקת אותה כל הזמן”.
מיטל מרגוליס לין, מייסדת ומנכ”לית Taiwanit “טייוואן היא מצד אחד אי שנמצא בלב ליבה של אסיה והתרבות העסקית של המדינה שונה מהתרבות העסקית הישראלית. אך מצד שני, היא במידה רבה מאוד “מערבית” ומגוון הנורמות והחוקים המוכרים לנו, תקפים במדינה בכלל זה חוקי הקניין הרוחני. מעבר לכך, בתרבות הטייוואנית ניתנת חשיבות גדולה לחוזים כתובים ומנוסחים על ידי עורכי דין וקיימת מחוייבות גדולה מצד כל הצדדים לכבד ולאכוף הסכמים אלו”.
תחום הקניין הרוחני בטייוואן הוצג בפני החברות הישראליות שפועלות בטייוואן באמצעות תוכניות ייעודיות לחברות ישראליות, הכוללות את תכנית החדשנות IP² LaunchPad, תכנית IP² Plus, ותכנית IP² Sustainability . תכניות אלו פועלות במרכז החדשנות Startup Terrace, אשר נתמך על-ידי מינהל החברות הקטנות והבינוניות של משרד הכלכלה בטייוואן.
Comments